Prins Harry laat vliegtochtje voorbijgaan

Vorsten

15/09/2015 1:27 pm

LONDEN – Prins Harry kon dinsdag toch niet meevliegen met een Brits jachtvliegtuig. Door een technische fout kon een van de vliegtuigen niet opstijgen voor de ceremoniële vlucht ter nagedachtenis aan de Slag om Engeland.

De Britse krant Express schrijft dat de prins zijn plaats in het vliegtuig daarom heeft afgestaan. “De prins heeft zijn plek weggegeven en er daarmee voor gezorgd dat de 95-jarige veteraan Tom Neill en twee andere veteranen wel mee konden vliegen”, laat een woordvoerder van Kensington Palace weten.

In plaats van meevliegen heeft de prins, die dinsdag zijn 31e verjaardag viert, vanaf Goodwood Aerodrome gekeken naar de vliegtuigen. De vlucht waar zo’n veertig gevechtsvliegtuigen aan mee deden, werd volgens Express twee uur uitgesteld. Het weer was namelijk te slecht om eerder op te stijgen.

De zoon van prins Charles is pas net weer terug in Engeland. Hij verbleef de afgelopen maanden in Afrika waar hij zich onder meer hard maakte voor natuurbehoud en de strijd tegen de illegale handel.


Meer Verenigd Koninkrijk