Prins Harry op reis naar VS en Zuid-Afrika

Vorsten

18/08/2015 4:32 pm

LONDEN – Prins Harry bezoekt dit najaar de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Lesotho. Eind oktober pakt de prins zijn koffers voor een reis naar Washington DC, vooruitlopend op de Invictus Games, de spelen voor gewonde militairen die volgend voorjaar in Orlando worden gehouden. Kensington Palace kondigde dinsdag eveneens aan dat prins Harry van 26 november tot en met 4 december achtereenvolgens Zuid-Afrika en buurland Lesotho bezoekt.

De reis naar Lesotho is in het kader van Sentebale, de stichting die zich richt op kinderen met aids en hiv in het Afrikaanse koninkrijk. Harry opent er het nieuwe kindercentrum Mamohato. De reis naar Zuid-Afrika onderneemt Harry namens de Britse regering en is bedoeld om de samenwerking tussen de landen nader uit te bouwen. Kensington Palace maakt later het volledige reisschema bekend.

Momenteel verblijft Harry ook in het zuiden van Afrika, waar hij dierenbeschermers de helpende hand biedt. Medio september keert hij terug naar Groot-Brittannië waar hij als vrijwilliger aan de slag gaat om gewonde soldaten te helpen met revalideren. Daarnaast pakt hij dan koninklijke taken op. Zo treedt hij volgende maand op als erevoorzitter tijdens het WK rugby.


Meer Verenigd Koninkrijk