‘Prins Harry opnieuw geen peetvader’

Vorsten

03/07/2015 7:32 pm

SANDRINGHAM – Prins William en zijn vrouw hertogin Catherine hebben prins Harry niet gekozen als peetvader van prinses Charlotte. Dat meldt The Telegraph vrijdag.

Charlotte zag begin mei het levenslicht. Het meisje is na zoon George het tweede kind van William en Catherine. De Hertog en de Hertogin van Cambridge wezen Harry ook niet aan als peetvader van hun eerste spruit. Volgens de Britse krant vinden zij het niet nodig om Harry op deze manier te eren, omdat hij als oom van de twee toch al erg dicht bij hun kroost staat.

Oom Harry is zondag niet aanwezig bij de doop van Charlotte in de St. Mary Magdalene-kerk in Sandringham. De dertigjarige prins verblijft momenteel in Afrika, waar hij zich inzet voor natuurbehoud. Omdat Harry niet is gekozen als peetouder, is hij in principe niet nodig bij de plechtigheid. Die was dan ook geen reden om af te zien van zijn reis naar het buitenland, schrijft The Telegraph.

Zondag wordt duidelijk wie dan wél de peetouders van Charlotte zijn. De kleine prinses wordt gedoopt in het bijzijn van haar ouders, haar broer prins George, koningin Elizabeth, prins Philip, prins Charles, Camilla, de familie Middleton, de peetouders en hun partners. Naar verwachting verzamelen duizenden Britten zich bij de kerk om een glimp van de royals op te vangen.


Meer Verenigd Koninkrijk