Prins Harry rent met daklozen

Vorsten

26/01/2017 7:44 pm

Prins Harry heeft donderdag zijn hardlooptenue uit de kast getrokken. De 32-jarige prins rende in Noord-Londen een rondje met een groep dakloze jongeren. Harry bezocht een hostel dat daklozen opvangt en hen middels een samenwerking met The Running Charity aan het sporten probeert te krijgen.

Het rondje van 2 kilometer was voor Harry een eitje. De prins moest geregeld halve marathons lopen toen hij nog in het leger zat. “Hij had er totaal geen moeite mee”, merkte ook Claude Umuhire, een van de hardloopcoaches. “Tijdens de warming-up heb ik geprobeerd het hem moeilijk te maken, maar ook dat ging hem goed af.”

Omstanders keken volgens Claude raar op toen ze Harry voorbij zagen rennen. “Er was een vrouw die in haar auto stapte en voor ons ging rijden om foto’s te maken toen ze in de gaten had wie meerende”, zei de coach tegen diverse Britse media. “En er was een man die bij een verkeerslicht twee keer moest kijken. Zijn reactie was geweldig, zijn ogen gingen wat verder open, hij was blij dat hij een glimp op had kunnen vangen.”


Meer Verenigd Koninkrijk