Prins Harry verlaat het leger

Vorsten

19/06/2015 3:40 pm

LONDEN – Na tien jaar fulltime in het Britse leger gediend te hebben heeft prins Harry vrijdag zijn militaire carrière beëindigd. Dat maakt Kensington Palace bekend. De Britse prins laat weten dat hij het als een grote eer beschouwt om zijn land in de strijdkrachten gediend te hebben.

Harry heeft onder meer als een Apache-gezagvoerder in Afghanistan gezeten en heeft recent nog een bijdrage geleverd in het Australian Defence Force. Generaal Sir Nicholas Carter, chef van de generale staf van het Britse leger zegt dat Harry “veel heeft bereikt in zijn tien jaar als militair. Hij heeft gedurende zijn dienstjaren in de voorhoede gediend.”

De Hertog van Cambridge liet weten dat zijn werk in het leger een vast onderdeel van zijn koninklijke en charitatieve werkzaamheden zal zijn voor de rest van zijn leven. Zo gaat hij dit najaar aan het werk als vrijwilliger bij de Personnel Recovery Unit van London District, waar hij gewonde soldaten zal helpen bij hun revalidatie.

Afrika

Zoals eerder aangekondigd werkt prins Harry de komende drie maanden aan projecten in het zuiden van Afrika. De prins werkte nauw samen met natuurbehoudexperts uit diverse organisaties – waaronder de Zoological Society of London – om een ​​programma op te zetten dat hem inzicht zal geven in de uitdagingen van mensen die in Afrika het natuurlijk erfgoed beschermen en lokale gemeenschappen ondersteunen.

In Namibië, Zuid-Afrika, Tanzania en Botswana leert Harry over milieu-educatie en brengt hij tijd door met natuurbeschermingsexperts. Zo wordt hij lid van een team van rangers dat als eerste reageert op meldingen van wildstroperij. Ook gaat hij samenwerken met een aantal van ‘s werelds toonaangevende dierenartsen die dieren behandelen die aanvallen van stropers hebben overleefd en waarbij bijvoorbeeld hun slagtanden zijn verwijderd.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk