Prins Harry viert 31e verjaardag

Vorsten

15/09/2015 5:11 am

LONDEN – Prins Harry is terug in Groot-Brittannië, net op tijd voor de viering van zijn 31e verjaardag. Harry is op zijn verjaardag getuige van een ceremoniële vlucht ter nagedachtenis aan The Few, piloten van de Royal Air Force (RAF) die tijdens de Slag om Engeland vochten.

De prins verbleef de afgelopen maanden in het zuiden van Afrika, waar hij dierenbeschermers de helpende hand bood. De komende weken pakt hij zijn koninklijke taken weer op en gaat hij aan de slag als vrijwilliger om gewonde soldaten te helpen met revalideren. Vanaf vrijdag treedt hij op als erevoorzitter tijdens het WK Rugby dat zes weken lang in Engeland wordt gespeeld.

Eind oktober pakt de prins zijn koffers voor een reis naar Washington DC, vooruitlopend op de Invictus Games, de spelen voor gewonde militairen die volgend voorjaar in Orlando worden gehouden. Van 26 november tot en met 4 december bezoekt Harry achtereenvolgens Zuid-Afrika en buurland Lesotho. De reis naar Lesotho is in het kader van Sentebale, de stichting die zich richt op kinderen met aids en hiv in het Afrikaanse koninkrijk. Harry opent er het nieuwe kindercentrum Mamohato. De reis naar Zuid-Afrika onderneemt Harry namens de Britse regering en is bedoeld om de samenwerking tussen de landen nader uit te bouwen.


Meer Verenigd Koninkrijk