Prins Philip mist ook paasdienst

Vorsten

2018-04-01 11:29:00

De Britse prins Philip is ook zondag niet naar de kerk gegaan. Traditiegetrouw kwam de Britse koninklijke familie samen in St. George’s Chapel voor de paasdienst.

Ook op Witte Donderdag ging Elizabeth zonder haar echtgenoot naar de privékerk bij Windsor Castle. Toen liet het hof weten dat Philip last heeft van zijn heup. Hij besloot op het laatste moment niet te gaan, op de liturgie van de ‘Maundy Thursday’-dienst stond zijn naam nog vermeld.

Philip trok zich vanwege zijn zwakke gezondheid in het najaar terug uit het openbare leven. Hij verschijnt nog maar zelden in het openbaar.

Meghan

Traditiegetrouw werd Elizabeth zondagmiddag bijgestaan door haar familie. Onder anderen dochter prinses Anne en zoon prins Andrew en prins Edward woonden met hun kinderen de dienst bij. Voor Jack Brooksbank, de verloofde van prinses Eugenie, was het de eerste keer dat hij zich in het openbaar bij de koninklijke familie voegde. Ook prins William en zijn hoogzwangere vrouw Catherine waren in Windsor. Het is volgens Britse media pas de tweede keer dat de hertog en hertogin van Cambridge Pasen doorbrengen met de koningin. Catherine is sinds kort met zwangerschapsverlof, over een week of drie moet ze bevallen van haar derde kind.

Prins Harry en zijn verloofde Meghan Markle voegden zich zondag niet bij Elizabeth en haar familie. De weekeindeplannen van de twee zijn “privé”, stelde Kensington Palace. Harry en Meghan trouwen op 19 mei in St. George’s Chapel.


Meer Verenigd Koninkrijk

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.