William is trots op Catherine

Vorsten

13/07/2015 3:20 pm

LONDEN – Prins William is heel erg gelukkig met de komst van zijn dochtertje prinses Charlotte. In een interview dat op de website van The Telegraph staat, praat de prins over zijn nieuwe baan en zijn gezinsleven. “Het is tot nu toe echt fantastisch, ze is een geschenk uit de hemel”, zegt William over zijn pasgeboren dochter.

“Maar we hebben, nu we voor twee kleintjes moeten zorgen, natuurlijk nog meer verantwoordelijkheden. Helemaal als George in de buurt is, hij is echt een kleine aap”, aldus de Hertog van Cambridge lachend. “Maar het is geweldig om zo’n fijn gezin te hebben. En Catherine doet het geweldig als moeder. Ik ben heel erg trots op haar.”

Hoewel Charlotte pas net is geboren, op 2 mei, wil de interviewer weten of het stel al denkt aan een derde kindje. “We hebben ons tweede kindje pas net. Maar je weet nooit wat er in de toekomst allemaal gaat gebeuren.”

Uitdagingen

Of William het lastig vindt dat hij zijn kids achter moet laten als hij naar zijn werk gaat? “Niet lastiger dan voor iemand anders”, zegt de prins. De zoon van prins Charles vertelt dat hij zijn werk, zijn gezin en zijn koninklijke taken nu nog goed kan combineren. “Ik vind het allemaal leuk en ik hou van de verschillende uitdagingen die zo op mijn pad komen, maar uiteindelijk zal het inderdaad misschien lastig worden om dit vol te houden.”

William gaf het interview omdat hij maandag aan zijn nieuwe baan is begonnen. Vanaf begin deze week is hij piloot op de traumahelikopter van de East Anglian Air Ambulance (EAAA). Hij is gestationeerd op Cambridge Airport, hij werkt daar samen met artsen en verpleegkundigen in de graafschappen Bedfordshire, Cambridgeshire, Norfolk en Suffolk.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk