Prins William trots op voetbalvrouwen

Vorsten

28/06/2015 11:37 am

LONDEN – Prins William is als voorzitter van de Engelse voetbalbond trots op de prestaties van het Britse nationale dameselftal. “Als president van de FA ben ik ontzettend gelukkig met de vooruitgang van de Engelse voetbalsters. Voor het eerst zijn ze doorgedrongen tot de halve finales van het WK”, laat hij weten op Twitter.

”Dit team schrijft geschiedenis. Ik kan niet wachten ze in actie te zien tegen Japan. Het land is trots op de leeuwinnen”, vervolgt de Hertog van Cambridge op het Twitteraccount van Kensington Palace.

De Engelse voetbalsters versloegen Canada met 2-1. Engeland mag komende woensdag met wereldkampioen Japan strijden om een plek in de finale. In de eerste halve finale komt Duitsland dinsdag tegen Verenigde Staten uit.

Aan het begin van het toernooi wenste prins William het vrouwenelftal veel succes. “Ik vind het geweldig dat vrouwenvoetbal zo’n centrale plek inneemt in het dagelijks leven. Het nationale elftal bestaat uit de beste speelsters. Voetbalsupporters zullen net als ik uitkijken naar de komende dagen.” Verder voegde hij eraan toe: “Ik weet dat ze hun uiterste best gaan doen. Ze vormen een inspiratiebron voor meisjes om ook te gaan voetballen. Ik wens iedereen veel geluk. Zet hem op!”


Meer Verenigd Koninkrijk