Prins William viert 33e verjaardag

Vorsten

21/06/2015 8:51 am

LONDEN – Het is dubbel feest voor de Britse prins William. De kleinzoon van koningin Elizabeth viert zondag niet alleen Vaderdag met zoontje prins George en dochter Charlotte, de Hertog van Cambridge mag deze dag ook 33 kaarsjes uitblazen.

Het was een druk jaar voor William, vol officiële bezoeken en verplichtingen. Maar een van de belangrijkste gebeurtenissen in het leven van de Hertog van Cambridge was de geboorte van dochter Charlotte op 2 mei. Het meisje werd geboren in Londen in de Lindo Wing van het St. Mary’s Hospital, dezelfde plek waar William 33 jaar geleden ter wereld kwam.

Hoewel Kensington Palace niet bekend heeft gemaakt hoe de oudste zoon van prins Charles en prinses Diana zijn verjaardag zal vieren, gebeurt dit waarschijnlijk gewoon in familiekring. Vorig jaar deed William nog voor het goede doel mee aan een polowedstrijd op zijn allereerste Vaderdag. Hij werd toen toegejuicht door Catherine en George.

Naast felicitaties in ontvangst nemen, moet William ook zelf twee mensen feliciteren. De schoonouders van de prins, Carole en Michael Middleton, zijn zondag precies 35 jaar getrouwd. En na deze feestjes kunnen William en Catherine de verjaardagsslingers laten hangen. Hun zoontje prins George viert maandag namelijk zijn tweede verjaardag.


Meer Verenigd Koninkrijk