‘Prins William zoekt polotrainer voor George’

Vorsten

29/06/2015 8:33 pm

LONDEN – Prins William heeft serieuze stappen ondernomen om de kleine George klaar te stomen voor een polocarrière. Volgens Mail Online heeft de Hertog van Cambridge al een trainer in de arm genomen om het jongetje, zodra hij oud genoeg is, het spel te leren.

In een biografie over Williams echtgenote Catherine vertelde een vriend van het stel in 2013 al dat William wil dat George al op jonge leeftijd leert paardrijden zodat hij zich al jong als polospeler ontwikkelt. “Hij hoopt dat George ook een goede polospeler wordt en wil hem al vanaf jonge leeftijd leren paardrijden”, zei de bron destijds in een voorpublicatie in Vanity Fair.

De Britse polospeler James Morrison, een goede vriend van William, moet hem hierbij gaan helpen. “George is nu natuurlijk nog te jong”, aldus een ingewijde tegen de Britse krant. “Maar over een paar jaar zal George, die linkshandig is, moeten leren met zijn rechterhand te spelen. Je kan namelijk geen polo spelen met links.”

Familietraditie

Polo is een familietraditie van de Britse royals. Ze gaan geregeld naar polowedstrijden en William is nog altijd actief op het veld. Een paar weken geleden haalde een foto van de kleine prins, die volgende maand zijn tweede verjaardag viert, het nieuws omdat hij net als zijn vader linkshandig zou zijn.

Hij werd gefotografeerd tijdens een wedstrijd van zijn vader met een polostick in zijn linker knuist. Volgens de fotograaf is George bovendien een energiek ventje en had zijn moeder Kate haar handen vol aan hem. “Kate rende achter hem aan maar liet hem wel zijn gang gaan. Ze wilde dat hij het met de andere kinderen naar zijn zin had”, aldus fotograaf Mark Stewart tegen Inquistr.


Meer Verenigd Koninkrijk