Queen bedankt iedereen voor felicitaties

Vorsten

09/09/2015 1:49 pm

NEWTONGRANGE – Koningin Elizabeth II heeft iedereen bedankt voor de felicitaties met haar record als langstzittende Britse monarch. De 89-jarige vorstin opende woensdag een spoorlijn in de Schotse Borders en sprak daar de menigte toe.

Naar eigen zeggen is de titel – Elizabeth zit woensdag 63 jaar en 216 dagen op de troon – ‘niet een waar ik naar gestreefd heb’. De koningin noemde het onvermijdelijk dat een lang leven wordt gemarkeerd door vele mijlpalen, en dat haar leven daarin geen uitzondering is. “Ik bedank jullie allemaal, thuis en overzees, voor jullie hartverwarmende berichten.”

Eerder op de dag luidden de klokken van Westminster Abbey in Londen om half twaalf al speciaal ter ere van de historische gebeurtenis. Op de rivier de Theems was een botenparade, om twaalf uur ‘s middags lieten de boten hun scheepshoorn klinken als eerbetoon aan de vorstin.

De Tower Bridge, brug over de rivier de Theems, ging open op het moment dat de boten passeerden, waarbij saluutschoten werden afgevuurd van de HMS Belfast. De 45 minuten durende botentocht eindigde bij het regeringsgebouw, waar een fanfare en drie koren stonden om muziek te maken voor de koningin.


Meer Verenigd Koninkrijk