‘Queen is fan van Downton Abbey’

Vorsten

05/09/2015 10:38 am

LONDEN – Koningin Elizabeth kijkt volgens de Daily Telegraph uit naar volgende maand. Dan verschijnt het nieuwe en tevens laatste deel van de Britse televisieserie Downton Abbey.

Brian Hoey, schrijver van het boek At Home With The Queen, vertelt dat hij het laatst met een medewerker van Buckingham Palace over de serie had. “We hadden het over de Trooping the Colour-parade en het feit dat ze het altijd ziet als er iets een beetje misgaat. Ze merkte dit jaar op dat een jonge soldaat zijn medailles verkeerd had opgespeld. Ze is precies hetzelfde als ze naar de televisie kijkt. Ze vindt het heerlijk om naar Downton Abbey te kijken en het valt haar dan gelijk op als er iets niet helemaal klopt.”

Downton Abbey vertelt over het leven van de aristocratische familie Crawley en hun bedienden in de vroege regeerperiode van koning George V. De serie wordt opgenomen in en rond Highclere Castle. “De koningin is bekend met Highclere Castle, ze verbleef daar wel eens als gast van de Carnarvon-familie.”

Kate

Volgens Hoey kijkt de koningin wel vaker met een kritische blik naar de televisie. “In een ander programma viel het haar op dat een Britse officier de verkeerde medailles droeg. De serie speelde zich af rond de Eerste Wereldoorlog, maar de medailles die hij had werden pas rond de Tweede Wereldoorlog uitgedeeld.”

De queen is overigens niet de enige royal die fan is van Dowton Abbey. Kate liet zich ook al eens ontvallen dat ze graag naar de serie kijkt en eerder dit jaar bracht ze zelfs een bezoek aan de set van de serie. Dat deed Sophie, de Gravin van Wessex, ook al eens.


Meer Verenigd Koninkrijk