Reeks onbekende trouwfoto’s Diana geveild

Vorsten

11/08/2015 12:14 pm

LONDEN – Het huwelijk van Charles en Diana in 1981 was een grootse happening, die goed werd gedocumenteerd. Maar niet alle beelden zijn destijds naar buiten gekomen. Een reeks foto’s die niet eerder werd gepubliceerd, wordt aangeboden op een Amerikaanse veilingsite, meldt The Telegraph.

Lord Lichfield schoot de plaatjes van de koninklijke familie tijdens de huwelijksreceptie op 29 juli 1981 in Buckingham Palace. Het gaat om een collectie van veertien beelden. Ze werden nooit openbaar gemaakt en ook niet toegevoegd aan het fotoboek dat de prins en prinses na afloop kregen.

De assistente van Lichfield, Henrietta, ontwikkelde de negatieven en mocht de foto’s houden als beloning voor haar werk. Zij heeft ze bewaard in een privéalbum. Tot nu toe heeft slechts een handjevol mensen de foto’s – zeven kleur en zeven zwart-wit – gezien.

Op de foto’s is onder meer te zien hoe Diana een van haar bruidsmeisjes optilt nadat het kind is gestruikeld en hoe koningin Elizabeth langs een televisie loopt waarop het publiek buiten voor het paleis wordt uitgezonden. Ze gaan bij de veiling vergezeld van een briefje waaruit de autenticiteit blijkt.


Meer Verenigd Koninkrijk