Sarah Ferguson bood The Crown-makers geen hulp aan

Vorsten

28-10-2022 21:42:03

Sarah Ferguson ontkent dat ze de makers van de Netflix-serie The Crown heeft aangeboden om te helpen bij de ontwikkeling van het vijfde seizoen. Er zou enkel contact zijn geweest over het verfilmen van haar eigen boek.

“De hertogin heeft vorig jaar contact gehad met Andy Harries, die The Crown produceert, en ze hebben het toen gehad over de mogelijkheid om haar roman Her Heart for a Compass te verfilmen in een tv-serie”, zegt een woordvoerder van Ferguson tegen Britse media. “Ze hebben niet gesproken over The Crown of over een suggestie dat zij op enige wijze zou kunnen helpen met de serie.”

De verklaring komt een week nadat Netflix bekendmaakte dat de streamingdienst een disclaimer toevoegt aan het nieuwe seizoen. Dat werd besloten na kritiek van onder meer actrice Judi Dench. Zij deed een dringende oproep aan Netflix om een disclaimer voor de serie over het Britse koningshuis te plaatsen. Zij noemde verhaallijnen in het nieuwe seizoen “gruwelijk onjuist” en wilde dat de streamingdienst “uit respect” voor wijlen koningin Elizabeth laat zien dat de serie fictief is.

Meer Verenigd Koninkrijk