Slachtoffer ongeluk Philip boos over afhandeling

Vorsten

2019-01-21 14:03:00

Emma Fairweather heeft maandag in een interview met ITV This Morning opnieuw geklaagd over haar behandeling na het auto-ongeluk met prins Philip afgelopen donderdag. Ook maakte ze zich boos dat vier dagen na het ongeval de politie nog niet langs is geweest om een verklaring op te nemen.

“Ik heb geen steun gehad, de enige ondersteuning die ik heb gehad is van mijn directe familie”, aldus Fairweather. Ze eist gelijke behandeling als de echtgenoot van koningin Elizabeth. “Dat is tot nu toe niet het geval geweest.”

Het contact met haar vriendin Ellie Townsend, de bestuurder van de Kia waarin Emma en Ellie’s baby reden toen ze tegen de Land Rover van de prins aanreden, is ook minimaal geweest. “Ik heb herhaaldelijk moeten vragen om de gegevens van de verzekering”, zei Fairweather die bij het ongeluk haar pols brak.

Royaal ingepakt

Anders dan Townsend heeft Fairweather de afgelopen dagen volop de publiciteit gezocht en foto’s van haar royaal ingepakte arm zijn overal in de media opgedoken. De politie bevestigde dat geen verklaring is opgenomen. Dat gebeurt dinsdag. “In elk onderzoek naar botsingen is onze prioriteit ervoor te zorgen dat de betrokkenen eerst medisch gezien zijn geholpen voordat een verklaring wordt opgenomen”, zei een politiewoordvoerder tegen The Telegraph.

Ook heeft Emma bij de politie van Norfolk een contactpersoon toegewezen gekregen. Dat is bij een eenvoudige aanrijding niet gebruikelijk, maar gezien de bijzondere omstandigheden is deze keer een uitzondering gemaakt. “We erkenden de publieke belangstelling in dit geval en vonden het daarom gepast om extra ondersteuning te bieden.” Emma klaagde er weinig aan te hebben gehad, terwijl de politie maandag zei een paar keer vergeefs contact te hebben gezocht.

Gebeten

Fairweather is zeer gebeten op prins Philip van wie ze excuses verwacht. Dat hij inmiddels al weer auto rijdt – zonder veiligheidsriem nota bene – vindt ze schandalig. Ze noemde het bijzonder ongevoelig en onachtzaam. “Natuurlijk gebeuren er ongelukken, maar er moet een periode van reflectie zijn over wat anders kan worden gedaan om te voorkomen dat hetzelfde weer gebeurt.”

Een boodschap namens koningin Elizabeth, die werd ingesproken op het antwoordapparaat, was niet voldoende.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?