Sleutels Buckingham Palace voor prins Andrew

Vorsten

30/07/2015 11:54 am

LONDEN – Nu steeds meer Britse royals van een vakantie genieten, is het aan prins Andrew om Buckingham Palace te bewaken. De 55-jarige prins is heer en meester in het paleis nu ook zijn oudere broer Charles met zijn vrouw Camilla naar Schotland is vertrokken. Hopelijk kan de Hertog van York gewoon gaan en staan waar hij wil.

Twee jaar geleden lukte dat Andrew niet. Hij werd tijdens een wandelingetje in de tuinen van Buckingham Palace niet herkend door bewakers en moest zich identificeren. Britse media schreven dat de prins met getrokken wapen werd benaderd en op de grond moest aan liggen, maar de politie sprak dat tegen. Een vriend van Andrew zag de humor van het voorval in en gaf de prins een medallion met de inscriptie ‘Ik ben de Hertog van York’.

Overigens heeft Andrew niet helemaal het rijk alleen in Buckingham Palace. Nu koningin Elizabeth op vakantie is, is het paleis deels open voor het publiek. De zomeropenstelling ging dinsdag van start en duurt acht weken. Naar verwachting nemen ruim 410.000 bezoekers een kijkje in de staatsievertrekken van de officiële residentie van Elizabeth.


Meer Verenigd Koninkrijk