Sophie verbaast zich over plek in modelijst

Vorsten

19/10/2015 7:45 am

LONDEN – Sophie, de Gravin van Wessex, had nooit gedacht dat ze ooit in een lijst van best geklede vrouwen genoemd zou worden. Toch was dat dit jaar het geval. “Dat was echt een grote verrassing”, vertelt ze in een interview met de Britse krant Express.

“Ik heb de andere namen in de lijst wel een paar keer gelezen en ik vroeg mij steeds af of ze mij niet voor iemand anders aanzagen”, vervolgt de vrouw van prins Edward. Net als Sophie stonden ook Charlotte Casiraghi, Amal Clooney, Rihanna en de Spaanse koningin Letizia in de lijst. Sophie wordt de afgelopen jaren regelmatig geprezen om haar stijlvolle outfits. “Ik weet wat ik mooi vind en wat niet en ik heb nooit gebruikgemaakt van een styliste.”

De Gravin van Wessex bekent dat ze in haar eerste jaren als lid van de koninklijke familie niet zo op haar kleding lette. Dat vond de voormalig pr-dame ook helemaal niet nodig. “Het ging hiervoor altijd om mijn klanten en niet om mij. Dat gaat het nog steeds niet. Ik vind dat het over de goede doelen moet gaan waar ik mij voor inzet, maar ik begrijp nu wel dat ik op de voorgrond sta”, aldus Sophie. “Ik heb daar in het begin best een beetje mee geworsteld, maar uiteindelijk ben ik er gekomen.”

Sophie laat zich regelmatig zien bij de goede doelen die ze steunt. De vrouw van prins Edward, de zoon van koningin Elizabeth, zegt dat ze aanvankelijk even moest wennen aan de bezoeken die ze als lid van de koninklijke familie aflegde. “Ik moest het zelf doen en mijn eigen stijl vinden”, zegt ze. Het duurde even voordat ze precies wist hoe ze zich moest gedragen. “Ik ben nog steeds geen expert bij de goede doelen waarvoor ik mij inzet. Ik luister en ik leer daarvan. Andere mensen zijn de deskundigen, maar als ik een expert met een andere deskundige kan laten praten over mogelijke problemen, dan is dat geweldig.”


Meer Verenigd Koninkrijk