Standaard weer boven Buckingham Palace

Vorsten

07/10/2015 5:44 pm

LONDEN – De koninklijke standaard wappert weer boven Buckingham Palace. Koningin Elizabeth keerde terug naar Londen en dus werd haar persoonlijke vlag weer gehesen. In een video die het Britse hof woensdag op Facebook plaatste is te zien hoe de vlag wordt gehesen.

De koninklijke standaard hangt alleen boven Buckingham Palace als Elizabeth aanwezig is. De Britse koningin bracht augustus en september door in Balmoral en Sandringham. Tijdens haar afwezigheid wapperde de Union Jack, de vlag van het Verenigd Koninkrijk, boven de officiële residentie van de Britse monarch.

Elizabeths persoonlijke vlag prijkt tijdens officiële reizen ook op de auto en het vliegtuig van de koningin. De koninklijke standaard mag ook worden gehesen op elk gebouw waar Elizabeth op bezoek is.

Hoewel de koningin de afgelopen maanden ver van Londen verbleef, kreeg ze volgens het hof vrijwel dagelijks officiële documenten en bleef ze volledig op de hoogte van alle zaken die spelen in het Verenigd Koninkrijk en haar overzeese gebiedsdelen.


Meer Verenigd Koninkrijk