Storm van kritiek op weer rijdende Philip

Vorsten

19-01-2019 20:27:00

Prins Philip is twee dagen na zijn auto-ongeluk weer achter het stuur gekropen. De Britse tabloids Daily Mail en The Sun toonden zaterdag foto’s van de hertog van Edinburgh in een Land Rover bij de ingang van het koninklijk landgoed Sandringham. Op de opnamen lijkt Philip (97) geen veiligheidsgordel te gebruiken.

Het nieuws werd meteen overgenomen door de BBC en andere media. Op Twitter brak een ‘storm’ uit met honderden woedende reacties. Centraal daarbij de vraag hoe de prins het in zijn hoofd haalde om zonder gordel te rijden twee dagen nadat hij een fikse aanrijding had veroorzaakt, waarbij twee vrouwen en een baby evenals hij zelf aan de dood ontsnapten. ‘Onverantwoordelijk’ is nog de meest vriendelijke observatie.

De volkswoede richt zich ook op het feit dat de echtgenoot van Edinburgh al meteen weer een vervanger had voor zijn gecrashte auto, terwijl de inzittenden van de andere wagen dat waarschijnlijk niet hebben. Ook de discussie of iemand van de leeftijd van prins Philip nog wel fit en alert genoeg is om de weg op te gaan, werd hervat.

Philip vond zaterdag in elk geval dat hij weer kon rijden. Koningin Elizabeth (92), die een aantal jaren jonger is, liet zich een dag eerder door de gebeurtenissen ook niet weerhouden om zelf haar Range Rover te pakken voor een ritje op haar landgoed.

Meer Verenigd Koninkrijk