Strijd over natuur bij monumenten Diana

Vorsten

30/08/2015 1:02 pm

LONDEN – De staat van onderhoud van het eilandje op landgoed Althorp waar Diana, prinses van Wales, in 1997 haar laatste rustplaats vond, staat opnieuw ter discussie. De tabloid Sunday Express meent dat er sprake is van grove verwaarlozing. ‘Die zal degenen die Diana een warm hart toedragen veel pijn doen’, aldus de krant die daags voor de verjaardag van de sterfdag van de prinses het vuurtje en de eigen oplagecijfers graag opstookt.

De Express wijst erop dat planten groeien over één van de gedenktekens en dat er mos op een monument zit ter ere van de prinses. “De Express kan onthullen dat een monument op het eilandje wordt belaagd door bomen en bosjes”, aldus de krant. Het landgoed verwerpt de aantijgingen. Er is sprake van natuurlijke begroeiing. Het beleid is om de natuur haar gang te laten gaan en om beelden en dergelijke niet schoon te schrobben. De monumenten worden wel jaarlijks geïnspecteerd.

Vorig jaar al had Darren McGrady, in Amerika en Engeland beter bekend als de ‘Royal Chef’, Diana’s broer Earl Spencer beschuldigd van verwaarlozing. “Hij zou toch voor haar zorgen, waarom gebeurt dat dan niet?”, aldus Grady, die op Twitter foto’s plaatste van het landgoed en de monumenten die voor Diana zijn opgericht. Daarop was onder meer te zien dat algen de vijver hadden overgenomen.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk