Telegraph: deur koning Charles altijd open voor Harry

Vorsten

04-01-2023 19:11:05

De bewering van de Britse prins Harry dat koning Charles niet open zou staan om zich te verzoenen met zijn zoon klopt niet. Dat zeggen althans bronnen tegen de Britse krant The Telegraph.

De koning heeft volgens de bronnen altijd duidelijk gemaakt dat hij veel van zijn zoon houdt en dat hij altijd bereikbaar is. Naar verluidt hebben de twee ook regelmatig contact en hebben ze elkaar vorig jaar verschillende keren gezien rondom de jubileumvieringen van koningin Elizabeth. De relatie is soms gespannen maar de koning heeft volgens de bronnen herhaaldelijk gezegd dat zijn deur openblijft en de hertog en hertogin van Sussex altijd welkom zijn.

Harry zegt in een interview met ITV, dat komende zondag wordt uitgezonden, dat hij hoopt op een verzoening met zijn familie. “Ik zou graag mijn vader terug willen hebben. Ik zou graag mijn broer terug willen hebben.” De uitspraken zijn te horen in een korte trailer voor het interview. “Ik wil een familie, geen instituut”, zegt hij ook.

De prins beweert ook dat niemand binnen de familie berouw heeft getoond of een poging heeft gedaan tot verzoening nadat hij met zijn vrouw Meghan naar het buitenland vertrok. “Op de een of andere manier vinden ze het beter om de vijand te blijven.”

Meer Verenigd Koninkrijk