Twijfels over Prins Charles als beschermheer

Vorsten

24/01/2016 9:05 am

LONDEN – De Britse dierenwelzijnsorganisatie RSPCA moet er maar niet al te zeer van uitgaan dat prins Charles zijn moeder zal opvolgen als beschermheer van het goede doel. De prins heeft in privékringen zijn bedenkingen uitgesproken over de huidige koers van de organisatie.

Dat schrijft The Telegraph. Koningin Elizabeth is momenteel beschermvrouw van de RSPCA. Vanwege haar hoge leeftijd heeft de vorstin al wat van haar taken naar de jongere generaties doorgeschoven. Het zou volgens kenners niet gek zijn als ze het beschermheerschap van de dierenorganisatie zou willen overdragen aan Charles, die bekendstaat als natuurliefhebber.

De prins zou het niet eens zijn met de zaken waar de RSPCA tegen ageert. “Charles heeft zijn zorgen uitgesproken. Hij volgt de activiteiten van de RSPCA op de voet. Hij zou graag zien dat ze zich richten op dieren, maar het draait vooral om andere dingen”, zegt een bron tegen The Telegraph.

Jacht

Hoewel de RSPCA van oorsprong gericht was op actie tegen dierenleed, richt de organisatie de laatste tijd vooral de speren op zaken als de jacht, een activiteit die traditioneel wordt beoefend door de Engelse adel en natuurlijk de koninklijke familie. Ook het afschieten van dassen om de populatie niet te groot te laten worden is de RSPCA tegen, terwijl Charles juist een voorstander is. “Ik vraag me af hoe hij beschermheer zou kunnen zijn van een organisatie waar hij niet achter staat”, aldus de bron.

Charles is beschermheer van meer dan vierhonderd organisaties. Clarence House laat weten dat de RSPCA geen onderwerp van gesprek is in het paleis.


Meer Verenigd Koninkrijk