‘Vliegen boven William en Kate mag niet meer’

Vorsten

08/10/2015 1:34 pm

LONDEN – Prins William en Kate hebben hun gelijk gekregen: vanaf volgende maand mogen er geen vliegtuigen en drones meer over Anmer Hall vliegen. Hello! Magazine schrijft dat de twee ervoor gezorgd hebben dat er een zogenaamde no-flyzone boven hun huis in Norfolk is ingesteld.

De prins en zijn echtgenote hebben onlangs laten weten het vervelend te vinden dat fotografen en cameramensen achter hun zoontje prins George en hun dochtertje prinses Charlotte aanzitten. De hertog en hertogin van Cambridge hebben volgens het blad nu een drastische stap genomen om hun zoontje te beschermen.

Vliegtuigen en ook drones moeten vanaf november op een afstand van 1,5 mijl (bijna 2,5 kilometer) blijven. William en Kate hebben sinds de geboorte van prinses Charlotte veel tijd doorgebracht op Anmer Hall, dat ligt op het koninklijke landgoed Sandringham. Daar zouden regelmatig fotografen staan om de kinderen van William en Kate op de gevoelige plaat vast te leggen.

Het vliegverbod geldt overigens niet voor traumahelikopters, vliegtuigen van de koninklijke familie en hun gasten. Het vliegverbod gaat volgens Hello! ook op voor Sandringham House, het winterverblijf van koningin Elizabeth. Dat ligt op slechts een paar minuten rijden van Anmer Hall.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk