Volle agenda voor prins Andrew in Kuala Lumpur

Vorsten

27/06/2016 10:52 am

Prins Andrew heeft maandag op de tweede dag van zijn bezoek aan Maleisië niet minder dan vijf afspraken op zijn agenda staan. Aanleiding voor de visite van de hertog van York is de conferentie van de Royal Commonwealth Ex-Services League, waarvan hij ‘grand president’ is. In Kuala Lumpur opende prins Andrew maandagmorgen die bijeenkomst.

De prins liet daarna de beraadslagingen van de overkoepelende vereniging voor ex-Gemenebest en Britse veteranen over aan de deelnemers aan de conferentie. Zelf ging hij naar de Britse internationale Alice Smith School voor een kort bezoek. Deze school bestaat dit jaar zeventig jaar.

Prins Andrew bezocht ook een bijeenkomst van het Newton-Ungku Omar Fonds. Dat fonds is opgericht om samenwerking bij onderzoek en innovatie tussen het Verenigd Koninkrijk en de opkomende kenniseconomieën te versterken.

Daarna had Andrew ‘tea’ met de deelnemers aan ‘Pitch@Palace’, jonge ondernemers die dinsdag hun plannen mogen presenteren. De dag wordt afgesloten met een receptie voor de Maleisische vestiging van de universiteit van Huddersfield.


Meer Verenigd Koninkrijk