Vrouw prins Edward houdt zoon weg van jacht

Vorsten

27/12/2015 9:16 am

LONDEN – De vrouw van prins Edward heeft hun zoon verboden nog langer mee te gaan met jachtpartijen. Gravin Sophie van Wessex wil niet dat de achtjarige James negatief in de belangstelling komt te staan of wordt gefotografeerd tijdens de jacht.

De Britse prins Edward werd eind vorig jaar gefotografeerd tijdens de jacht. Hij vuurde een geweer af terwijl zijn zoon in de vuurlinie liep. Op foto’s leek het of Edward over het hoofd van zijn zoon heen wilde afvuren. Die beelden zorgden toen voor veel ophef, aldus Daily Mail.

Bij latere jachtpartijen viel op dat James er niet meer bij was. En tijdens de jacht op tweede kerstdag deze zaterdag, een traditie bij de Britse royals, ontbrak de jongen ook. Een bron vertelt dat dit geen toeval is: “Sophie heeft Edward ervan overtuigd dat het geen goed idee is om James nog mee te nemen op jacht. Ze zou het liefst willen dat Edward zelf ook niet meer zou jagen, maar dat zit er niet in.”

“Sophie maakt zich geen zorgen over eventueel gevaar. Maar ze is bang dat er weer foto’s worden gemaakt. Ze is heel beschermend richting haar kinderen.”


Meer Verenigd Koninkrijk