William doet weer stof opwaaien

Vorsten

27/03/2016 12:31 pm

Prins William heeft de Britse zondagsbladen weer veel gespreksstof opgeleverd. De prins is in Kenia, waar hij zaterdag in het Lewa-reservaat het huwelijk bijwoonde van zijn eerste ‘echte’ vriendin Jecca Craig. De prins was zestien toen hij met haar vriendschap sloot en de media geloofden destijds zo zeer in een serieuze relatie dat op verzoek van William het paleis een officiële ontkenning uitgaf.

William is echter altijd goed bevriend gebleven met Jecca en haar familie. Zo sloeg hij in 2008 het huwelijk van zijn neef Peter Phillips over om diezelfde dag in Kenia aanwezig te kunnen zijn op de bruiloft van Jecca’s broer Batian. Ook het wildreservaat waar nu het huwelijk plaatsvindt, heeft William al vaker bezocht, ook met zijn huidige echtgenote Kate.

Dat William echter tijdens het paasweekeinde zijn gezin thuis heeft gelaten wordt niet in alle media gewaardeerd. “Moet hij als toekomstig hoofd van de Anglicaanse kerk zondag niet in de kerk zitten?” vroeg een commentator zich eerder deze week af. “Gaat de prins nog eens werken?”, vroeg een ander. En ‘laat hij zijn vrouw en kinderen niet in de steek’, wierp een derde op. Steun is er ook: “William heeft de weersverwachting voor deze dagen gezien, en heeft terecht gekozen voor Afrika”, stelde een sympathieke columnist.

William is niet het enige lid van de koninklijke familie dat Pasen in het buitenland doorbrengt. Broer prins Harry is nog aan de slag in Nepal, waar hij meewerkt aan de wederopbouw van een schooltje.


Meer Verenigd Koninkrijk