William en Catherine naar Frankrijk

Vorsten

2017-03-17 12:36:00

Prins William en zijn echtgenote hebben vrijdag ter gelegenheid van St Patrick’s Day, de feetsdag van de patroonheilige van Ierland, bosjes met klavertjesdrie uitgereikt aan manschappen van de Irish Guards. Ook de mascotte, Domnhall, werd niet vergeten. De Ierse wolfshond bofte. Hij kreeg zijn klavertje – of in het Engels, shamrock – van Catherine.

De plechtigheid vond plaats in Cavalry Barracks in Hounslow, aan de rand van Londen waar de Irish Guards, een infanterieregiment, zijn gehuisvest. Prins William is kolonel van de Irish Guards, een rang die hij sinds 2011 heeft. Hij had dan ook een fikse bos klavertjes op zijn uniformpet; Catherine droeg haar klavertjes op haar jas.

Na afloop vertrok het paar naar Parijs voor een officieel bezoek aan Frankrijk. Op het programma staat onder meer een ontvangst op het Elysée door president François Hollande, een ontmoeting met overlevenden van de terroristische aanslagen in Nice en Parijs, en het bijwonen van de rugbywedstrijd Frankrijk – Wales zaterdag.

Het is de eerste keer dat William officieel in de Franse hoofdstad is, waar zijn moeder prinses Diana dit jaar twintig jaar geleden om het leven kwam bij een verkeersongeluk.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek