William en Harry trappen balletje

Vorsten

24/12/2015 3:24 pm

LONDEN – De Britse prins William en zijn broer Harry hebben zich donderdag flink ingespannen. De twee speelden met wat anderen een potje voetbal tegen het team van Castle Rising. Dat plaatsje ligt vlak bij Sandringham, de winterresidentie van de Engelse koninklijke familie. De voetbalwedstrijd op de dag voor kerst is een jaarlijkse traditie voor de prinsen.

Van prins Harry is bekend dat hij graag rugby speelt, maar volgens The Telegraph zette hij zich erg in tijdens het voetballen, ondanks de regen en de gierende wind. Normaal gesproken spelen de prinsen in verschillende teams, maar dit jaar waren ze in hetzelfde team ingedeeld, dat de wedstrijd ook won met 4-1.

Ongeveer tweehonderd mensen keken naar de wedstrijd, die werd gespeeld op het terrein van Sandringham. De prinsen scoorden zelf niet, maar drie van de vier doelpunten werden gemaakt door de jongste speler, een jongen van dertien uit de omgeving. Kate, de vrouw van William, was er niet bij. Zij was naar verluidt thuisgebleven bij hun kinderen prins George en prinses Charlotte.


Meer Verenigd Koninkrijk