William en Jinping ontmoeten Jackie Chan

Vorsten

21/10/2015 1:25 pm

LONDEN – De Chinese president Xi Jinping en zijn vrouw Peng Liyuan zijn woensdag aan de tweede dag van hun staatsbezoek begonnen. Prins William en zijn vrouw hertogin Catherine kwamen naar het Lancaster House voor een bijeenkomst over samenwerking tussen de twee landen op cultureel gebied.

Xi Jinping was niet de enige vip tijdens de bijeenkomst. Het gezelschap kreeg een keur aan zowel Britse als Chinese culturele hoogstandjes te zien. Zo werd er in de lobby een gedeelte van de populaire musical Matilda opgevoerd, stonden ze oog in oog met een pandamascotte uit de animatiefilm Kung Fu Panda en was er een ontmoeting met de cast van het Britse kostuumdrama Poldark. Ook voegde de in China geboren acteur Jackie Chan zich bij de delegatie en ging met hen op de foto.

Als president van de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) bood William Xi Jinping bovendien een geschenk aan. De filmorganisatie liet een kunstwerk maken dat de Hertog van Cambridge hem namens de filmorganisatie mocht overhandigen.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk