William en Kate beschilderen olifant

Vorsten

13/04/2016 3:46 pm

Prins William en zijn vrouw Catherine hebben zich woensdag van hun artistieke kant laten zien. Het Britse paar legde in het informatiecentrum van Kaziranga National Park de laatste hand aan een paar beschilderde standbeelden van olifanten.

Met de beschilderde beelden wordt geld ingezameld voor het behoud van de met uitsterven bedreigde Aziatische olifant. William en Kate, die deze week door India en Bhutan reizen, stonden woensdag oog in oog met de grote dieren. Tijdens hun safari door Kaziranga National Park kwamen ze meerdere olifanten tegen. Ook onder meer neushoorns en waterbuffels werden gespot.

Later op de dag maakten William en Kate kennis met kleine olifantjes en neushoorntjes die hun ouders waren verloren. De hertog en hertogin van Cambridge gaven de kalfjes de fles en leerden meer over hoe de beesten worden opgevangen en verzorgd in een kliniek in het natuurpark.

William zei volgens verslaggevers dat hij wel de hele dag door kon brengen tussen de kleine dieren. De flesjes en een dansshow van lokale kinderen herinnerden Kate aan prins George (2) en prinses Charlotte (11 maanden), die thuis bleven. “De volgende keer nemen we ze zeker mee”, zei de hertogin. Prins George is volgens zijn moeder echter nog ‘te ondeugend’. “Hij zou alle kanten uit rennen.”


Meer Verenigd Koninkrijk