William en Kate leren over zelfmoord

Vorsten

10/03/2016 4:43 pm

De Britse prins William en zijn vrouw Catherine hebben donderdagochtend een bezoek gebracht aan het St. Thomas’ Hospital in Londen. Daar kregen de hertog en hertogin van Cambridge te horen hoe het ziekenhuis zelfmoorden probeert te voorkomen.

William en Kate ontmoetten onder anderen Jonny Benjamin, die in 2008 door Neil Laybourn werd gered toen hij zelfmoord probeerde te plegen. Benjamin zet zich nu in voor de mentale gezondheidszorg en bedankte de prins en zijn vrouw voor het onder de aandacht brengen van het onderwerp, weet Hello!.

Later op de dag woonden William en Kate ook nog een vertoning van de documentaire Stranger on the Bridge bij in Kensington Palace. Zo’n 20 Londense scholieren keken naar de docu die het verhaal vertelt van Benjamin. Na afloop praatten de hertog en hertogin van Cambridge nog met een groep mensen die van dichtbij met zelfmoord te maken hebben gehad.

Kensington Palace liet weten dat de mentale gezondheidszorg dit jaar hoog op de agenda van William, Kate en prins Harry staat. ”Met name de hertog van Cambridge wil graag meer weten over de moeilijke zaken rondom zelfmoord, pesten en de mentale gesteldheid van jonge mannen. Dit zijn onderwerpen waar hij mee te maken heeft gehad via zijn werk voor goede doelen die zich inzetten voor daklozen en zijn werk als ambulancepiloot.”


Meer Verenigd Koninkrijk