William en Kate sluiten bezoek Noorwegen af

Vorsten

02-02-2018 18:23:00

2018-02-02 00:00:00 Britain's Catherine, Duchess of Cambridge (L) and Britain's Prince William, Duke of Cambridge visit the Holmenkollen Ski Arena in Oslo, Norway on February 02, 2018. The Duke and Duchess of Cambridge are on a 4-day visit to Sweden and Norway. / AFP PHOTO / NTB scanpix AND NTB Scanpix / Terje PEDERSEN / Norway OUT

Prins William en zijn vrouw Catherine hebben hun bezoek aan Noorwegen afgesloten. Op de laatste dag van het tweedaagse bezoek bezochten de Britse royals een school en Holmenkollen. Daar lieten ze zich informeren over wintersport.

Na het bezoek aan de school Hartvig Nissens, waar de populaire Noorse jeugdserie Skam wordt opgenomen, werden William en Catherine uitgenodigd voor een lunch op Skaugum bij kroonprins Haakon en zijn vrouw Mette-Marit.

Het koninklijke gezelschap vertrok na de lunch naar Holmenkollen. In de wijk in het stadsdeel Vestre Aker in Oslo ligt een meer waarbij de beroemde skispringschans te vinden is. Daar kregen de Britten uitleg over de Noorse wintersporten en bezochten ze het skimuseum. Ook bezochten ze een tentoonstelling over de poolexpeditie die Roald Amundsen in 1911 ondernam.

Fans

William en Catherine werden tot slot meegenomen naar het hoogste punt van de skischans en konden zo het hele gebied overzien. Voor het publiek was dat ook een gelegenheid om de koninklijke gasten te zien. Op de tribunes bij de schans hadden zich veel fans van de royals verzameld.

Het bezoek aan Holmenkollen werd afgesloten met het grillen van worstjes, de zogeheten pølser. Dat doen de Noren vaak na een dag in de buitenlucht.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Meer Verenigd Koninkrijk