‘William en Kate vieren record met Elizabeth’

Vorsten

01/09/2015 9:25 am

BALLATER – Prins William en zijn vrouw Catherine zijn van de partij als koningin Elizabeth II op 9 september op het Schotse landgoed Balmoral viert dat ze de langstzittende Britse monarch ooit is. Dat meldt Daily Mail. Volgens de tabloid is haar zoon prins Charles er verrassend genoeg niet bij.

Op 9 september zit Elizabeth langer op de troon dan haar betovergrootmoeder Victoria, die 63 jaar en 216 dagen koningin was. Een bron binnen de paleismuren vertelt dat de hertog en hertogin van Cambridge de mijlpaal op de dag zelf samen met de Queen gaan vieren. “Ze zullen aanwezig zijn bij een familiediner dat Hare Majesteit die avond organiseert.”

Prins Charles zou niet van plan zijn om naar het diner van zijn 89-jarige moeder te gaan, omdat hij een andere afspraak heeft. De troonopvolger verblijft dan naar verluidt wel in Schotland. Daily Mail schrijft dat Charles al enige tijd geleden heeft afgesproken om de dag door te brengen op het landgoed Dumfries House, op zo’n 240 kilometer afstand van Balmoral.

Een woordvoerder van Buckingham Palace wilde geen commentaar geven op het ‘privébezoek’ van William en zijn echtgenote.


Meer Verenigd Koninkrijk