Jongeren centraal in Schotland voor William en Kate

Vorsten

23/10/2015 10:19 am

DUNDEE – Prins William en zijn vrouw hertogin Catherine zijn vrijdag in het Schotse Dundee. De Hertog en de Hertogin van Cambridge wonen daar de hele dag verschillende activiteiten bij die zijn toegespitst op het mentale welzijn van jongeren.

Vrijdagochtend bracht het paar een bezoek aan het theater Dundee Rep. Hier ontmoetten ze docenten die dramatherapie geven aan jongeren die kampen met mentale problemen. Ook maakten ze een praatje met mensen van het Scottish Mental Health Arts and Film Festival en theatergezelschap Vision Mechanics. Zij treden vrijdagavond op met de voorstelling In Her Shadows in het theater.

De Britse prins en zijn vrouw doen ook mee in een workshop met See Me, een Schotse nationale organisatie die zich inzet om stigma’s rond mentale problemen te doorbreken. Na het theater in Dundee bezoeken William en Catherine The Corner, dat gezondheidsinformatie en advies verschaft aan jongeren, een vrijwilligersorganisatie, het plaatselijk historisch museum en de universiteit Abertay in het Schotse plaatsje.


Meer Verenigd Koninkrijk