Woordvoerder: excuses The Sun om column over Meghan zijn PR-stunt

Vorsten

24-12-2022 20:11:04

De excuses die The Sun heeft gemaakt voor de column van Jeremy Clarkson over Meghan Markle, zijn volgens een woordvoerder van de hertogin van Sussex niets meer dan “een PR-stunt” van de tabloid. Dat meldt de Daily Mirror. Vrijdag publiceerde The Sun excuses naar aanleiding van de column van de presentator van vorige week.

“Het feit dat The Sun de hertogin van Sussex niet heeft benaderd voor excuses, toont de intentie wel”, zegt de woordvoerder. “Dit is niets meer dan een PR-stunt.”

Volgens de woordvoerder van Meghan zijn de excuses van de krant nodig om lezers te behoeden voor “de gevaarlijke uitlatingen” van The Sun, maar zou het niet zo ver hoeven komen als de krant “haat, geweld en vrouwenhaat blijft uitbuiten”. “Echte excuses zouden een verandering in hun berichtgeving en ethische standaard moeten zijn”, vindt de woordvoerder van de hertogin. “Helaas kunnen wij daar niet op wachten.”

Excuses

Clarkson schreef in zijn column onder meer dat hij “droomde van de dag waarop Meghan naakt door de straat zou lopen terwijl mensen ‘schaam je’ tegen haar roepen en uitwerpselen naar haar gooien”. Het was volgens de presentator een “onhandige verwijzing” naar een scène uit de serie Game of Thrones. Bij veel lezers schoot deze vergelijking in het verkeerde keelgat.

In een verklaring die vrijdagavond op de website is geplaatst zegt The Sun dat de krant “zich realiseert dat met vrijheid van meningsuiting van columnisten ook verantwoordelijkheid voor uitgevers komt”.

Meer Verenigd Koninkrijk