Groothertog Henri van Luxemburg vergadert in Koeweit

Vorsten

31/03/2014 12:56 pm

KOEWEIT – Groothertog Henri van Luxemburg is maandag in Koeweit voor de jaarlijkse vergadering van de Olympische Solidariteits Commissie van het IOC. De groothertog is lid van die commissie die wordt voorgezeten door sjeik Ahmad Al-Fahad Al-Sabah.

De Olympische Solidariteits Commissie bestaat sinds 1981 en heeft als doel nationale Olympische comités uit met name ontwikkelingslanden te ondersteunen bij het opbouwen van een goede sportinfrastructuur zodat atleten uit die landen met succes kunnen deelnemen aan de Spelen. De Commissie heeft voor het huidige vierjarenplan een budget van zo’n 320 miljoen euro.

Groothertog Henri is ook na zijn aantreden als staatshoofd van Luxemburg lid gebleven van het IOC, anders dan koning Willem-Alexander die bij zijn ambtsaanvaarding die positie opgaf. Ook prins Albert II van Monaco is als staatshoofd lid gebleven van het Internationaal Olympisch Comité dat nog een aantal vorstelijke leden kent, onder wie kroonprins Frederik van Denemarken en prinses Nora van Liechtenstein.


Meer Luxemburg