Henri en Maria Teresa krijgen beste wensen

Vorsten

2019-01-08 20:27:00

Het was een wat saaie en kale bedoening dinsdagmiddag bij de twee nieuwjaarsontvangsten die in het Groothertogelijk Paleis in Luxemburg-stad plaatsvonden. Groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa moesten het dit jaar stellen zonder troonopvolger Guillaume en zijn vrouw Stéphanie die afgelopen zomer voor enige tijd naar Londen zijn verhuisd.

Wel waren er nieuwe gezichten onder degenen die zich in het paleis meldden om het staatshoofd de beste wensen aan te bieden voor het nieuwe jaar. De eerste ontvangst van de middag was namelijk voor de leden van de Kamer van Afgevaardigden en het Luxemburgse parlement is slechts enkele maanden geleden nieuw gekozen. Er zat dus ook een aantal nieuwkomers onder de gasten.

De tweede ontvangst leverde meer bekende gezichten op want aan het einde van de middag was het de beurt aan de herkozen premier Xavier Bettel en zijn slechts gedeeltelijk vernieuwde ministersploeg, die bovendien kort geleden nog bij de groothertog langs was geweest om te worden beëdigd.


Meer Luxemburg

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?