Luxemburgse premier roemt wijsheid Jean

Vorsten

2019-01-17 20:57:00

De Luxemburgse groothertog in ruste, Jean, heeft verlaat verjaardagsbezoek gekregen van premier Xavier Bettel. Die berichtte daar donderdag zelf over op sociale media, compleet met foto’s van de ontmoeting in kasteel Fischbach in het gelijknamige Luxemburgse plaatsje.

“Het was interessant om de analyse van groothertog Jean over de internationale politieke situatie te horen. Zijn ervaring, zijn politieke analyse en zijn wijsheid zijn indrukwekkend”, aldus Bettel, die vorige maand voor de tweede keer aantrad als premier. Hij is 53 jaar jonger dan de groothertog die op 5 januari in familiekring zijn 98e verjaardag vierde.

Groothertog Jean kwam in 1964 op de troon en regeerde tot oktober 2000. Toen droeg hij zijn taken over aan zijn oudste zoon Henri, die sindsdien groothertog is. Jean, een jaargenoot van de Britse prins Philip, trok zich terug in Fischbach.


Meer Luxemburg

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.