Mathilde bij begrafenis vader van Stéphanie

Vorsten

16-01-2019 16:55:00

De Belgische koningin Mathilde heeft woensdag de rouwmis bijgewoond voor de vorige week overleden graaf Philippe de Lannoy. De plechtigheid werd gehouden in de Saint-Amand kerk in het dorpje Anvaing. De Lannoy was de vader van erfgroothertogin Stéphanie van Luxemburg.

Behalve de Belgische koningin waren dan ook veel leden van de Luxemburgse groothertogelijke familie aanwezig om steun te betuigen aan en het verdriet te delen van Stéphanie, die werd vergezeld door haar echtgenoot Guillaume. Ook haar schoonvader groothertog Henri was naar Henegouwen gekomen, samen met zijn zoon Louis en dochter Alexandra. Prins Guillaume, de jongste broer van de groothertog en zijn vrouw Sibilla waren eveneens bij de uitvaart.

Graaf de Lannoy werd 96 jaar. Zijn familiekasteel, waar België in mei 1940 de capitulatie tekende voor de Duitse bezetter, bevindt zich in Anvaing. Stéphanie, die in 2012 trouwde met de Luxemburgse erfgroothertog Guillaume, was zijn jongste dochter en achtste kind. Zijn veel jongere echtgenote Alix overleed in augustus 2012, kort voor Stéphanie’s huwelijk.


Meer Luxemburg

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord