De onvergetelijke Diana: Altijd in de spotlights

redactievorsten

01/07/2011 4:50 am

Diana en de pers

Vijftig jaar geleden, op 1 juli 1961, werd ze geboren als Diana Spencer. Als prinses wilde ze met rust gelaten worden, maar ze las wel alles wat er over haar werd geschreven. Ze gebruikte de pers om aandacht te krijgen voor haar goede doelen, maar vluchtte tijdens het winkelen voor fotografen. Diana, prinses van Wales en haar haat-liefde-verhouding met de pers.

Dat Diana een aangeboren talent heeft voor het bespelen van de pers blijkt al vroeg. Terwijl prins Charles in Schotland staat te vissen, verschuilt Diana Spencer, die hem gezelschap houdt, zich achter een boom als ze lucht krijgt van twee reporters aan de overkant van het riviertje. Via een zakspiegeltje houdt ze hen goed in de gaten.

Als de identiteit van de dame achter de boom bekend is en de eerste berichten over de nieuwe liefde van de prins in de krant verschijnen, wordt Diana het nieuwe favoriete doelwit van de tabloids, die typisch Britse kranten die niet terugdeinzen voor sensatie en een leugentje nu en dan, en alles op alles zetten voor een primeur. Maandenlang wordt ze achtervolgd. Maar Diana is een echte lady, dus ze blijft altijd beleefd, kent de namen van de fotografen en de reporters, en beantwoordt hun telefoontjes, zelfs midden in de nacht. In die beginperiode weet ze velen voor zich in te nemen. ‘Ze keek je aan vanonder haar wimpers. Je wist diep in je hart wel dat ze een spelletje met je speelde, een slim spelletje, maar ze veroverde ieders hart’, vertelt een fotograaf later.

Foto: HH

Lees het hele artikel in de nieuwe Vorsten Royale, vanaf vandaag in de winkel!

Gratis voor jou


Meer Overig