Twee werkbezoeken voor Naruhito en Masako

Vorsten

17/09/2015 5:25 pm

TOKIO – De Japanse kroonprins Naruhito en zijn echtgenote Masako hebben donderdag twee werkbezoeken afgelegd in Tokio. Het paar ging kijken bij het Instituut voor Industriële Wetenschappen (IIS) van de Universiteit van Tokio.

Dat is een van de grootste aan een universiteit verbonden onderzoekscentrum van Japan, waar bijna duizend studenten en medewerkers actief zijn. Bij ISS wordt geprobeerd de vertaalslag te maken tussen wetenschap en praktische toepassing van uitvindingen en ontdekkingen. Het instituut telt meer dan 110 onderzoekslaboratoria en de activiteiten beslaan bijna alle technische disciplines.

Naruhito en Masako gingen daarna naar het Shibaura rioolwaterzuiveringsbedrijf, dat water zuivert uit het grootste deel van Tokio. Het is op twee na oudste waterzuiveringsbedrijf van Japan. Het gezuiverde water wordt via een kanaal afgevoerd naar de baai van Tokio, maar een deel wordt ook na reiniging door middel van zandfiltratie binnen het eigen bedrijf gebruikt voor schoonmaakfaciliteiten, koelmachines en het doorspoelen van toiletten, zo leerde het kroonprinselijk paar.

Gratis voor jou


Meer Overig