Vorstelijke Vaderdagtip: Bezoek Paleis Soestdijk (vaders gratis toegang!)

Vorsten [sb]

19/06/2015 1:10 pm

Aankomende zondag, 21 juni, staat Paleis Soestdijk stil bij het feit dat het 200 jaar geleden is dat de historische Slag bij Waterloo plaatsvond. Het in Baarn gelegen monument De Naald, pal tegenover Paleis Soestdijk, staat deze dag centraal.

Festiviteit bij de Naald
Omstreeks 12.00 uur kunt u bij de Naald getuige zijn van een bijzondere bijeenkomst. Diverse historische hoofdfiguren van 20 jaar geleden staan stil bij de Slag die 200 jaar geleden plaatsvond en beelden uit welke waarde Willem II heeft gehad voor Baarn, Paleis Soestdijk maar voor eigenlijk heel Nederland. U vindt het monument aan de Torenlaan te Baarn. De festiviteit is gratis toegankelijk en duurt tot circa 12.30 uur.

Ontmoet de hoofdrolspelers in de tuinen van Soestdijk
200 jaar geleden, op 8 juli 1815, vaardigde koning Willem I de ‘wet van Soestdijk’ uit. In deze wet werd bepaald dat het jachthuis Soestdijk zou worden verbouwd voor kroonprins Willem van Oranje (de latere koning Willem II), als dank voor zijn heldhaftige optreden bij het verslaan van Napoleon. Met deze verbouwing ontstond Paleis Soestdijk zoals we het vandaag de dag kennen. Wanneer u ook het park bezoekt, ontmoet u daar de belangrijkste historische figuren in levende lijve. Vanaf 13.00 uur zullen ruim 40 acteurs hun afwachting maken op verschillende plaatsen en graag een leuke selfie met u maken!

Omdat het zondag Vaderdag is, krijgen vaders gratis toegang tot het Paleis!

Meer informatie? klik hier


Meer Overig