Jaime en Margarita vieren 43e verjaardag

Vorsten

13/10/2015 5:37 am

ROME – Prinses Margarita en prins Jaime vieren dinsdag allebei hun 43e verjaardag. Ze zijn de enige tweeling in de Nederlandse koninklijke familie. De dochter en zoon van prinses Irene en wijlen prins Carlos Hugo zijn in 1972 geboren in het Radboud-ziekenhuis in Nijmegen. De baby’s kwamen destijds zes weken te vroeg en moesten enkele weken in de couveuse blijven.

Prins Jaime – zijn meer bekende zus Margarita is net iets ouder – woont en werkt tegenwoordig in Rome. Daar is hij een jaar geleden aan de slag gegaan als Nederlands ambassadeur bij de Heilige Stoel, het Vaticaan. Vorig jaar december kon hij zijn geloofsbrieven overhandigen aan paus Franciscus.

Volgens Jaime is het een bijzondere en interessante diplomatieke post, waar voor Nederland ook veel informatie is in te winnen. Jaime is twee jaar geleden getrouwd en heeft met zijn vrouw prinses Viktória een dochtertje, prinses Zita.

Prinses Margarita woont met haar tweede man Tjalling ten Cate en hun twee kinderen Julia en Paola op de Horsten in Wassenaar, niet ver van haar neven prins Floris en koning Willem-Alexander. Margarita timmert de laatste jaren aan de weg als ontwerpster van onder meer sieraden.


Meer Bourbon-Parma