Jaime en Viktória met boeren bij paus

Vorsten

10/05/2018 2:06 pm

Een trotse prins Jaime en zijn vrouw prinses Viktória hebben donderdag foto’s geplaatst van een ontmoeting met paus Franciscus. Zij konden hem een groep boeren voorstellen die eerder in de week hadden deelgenomen aan een grote internationale conferentie over voedselinnovatie en voedselzekerheid.

Viktória had de boeren uit Honduras, Bolivia, India, Soedan, Kameroen, Algerije en Zuid-Afrika speciaal uitgenodigd opdat hun stem ook werd gehoord in de gesprekken over voedselzekerheid tijdens de belangrijke agribeurs Seeds & Chips in Milaan. Zij had daar zelf ook het woord gevoerd, en een deel van het programma verzorgd.

De conferentie werd ook bijgewoond door prins Jaime, de Nederlandse ambassadeur in het Vaticaan, en minister Carola Schouten van Landbouw. Prinses Viktória was actief vanuit haar functie als beschermvrouw van Save the Children, dat onder meer strijdt tegen ondervoeding bij kinderen en zich daarbij ook richt op het verkrijgen van goede voeding en voedselinnovatie.

Vanuit Milaan namen Jaime en Viktória de boeren mee naar Rome, waar de paus hen ontmoette tijdens zijn wekelijkse audiëntie op het Sint Pietersplein.

Gratis voor jou


Meer Bourbon-Parma