Prins Jaime helpt met bloemen

Vorsten

2018-04-01 10:16:00

Prins Jaime en prinses Viktória hebben er mede met tientallen andere vrijwilligers voor gezorgd dat de Nederlandse bloemenhulde op het Sint Pietersplein er op het paasbest bij staat voor de paasmis van paus Franciscus zondag en de aansluitende zegen voor ‘stad en de wereld’, Urbi et Orbi.

Prins Jaime en zijn vrouw trotseerden de regen, en kregen onder meer hulp van de Zuid-Hollandse commissaris van de koning Jaap Smit en minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid om de duizenden Nederlandse bloemen op hun plaats te krijgen. Dit jaar werden ze ook op een speciale manier beschermd tegen vernieling door de meeuwen. Rondom het plein werden lasers geplaatst om de vogels af te schrikken.

De prins woonde zaterdagavond ook de paaswake bij in de Sint Pieter, waar paus Franciscus de mis opdroeg. Jaime de Bourbon de Parme (45) is sinds 2014 de Nederlandse ambassadeur bij de Heilige Stoel, zoals de diplomatieke post bij het Vaticaan officieel heet. Hij woont sindsdien met zijn vrouw en inmiddels twee dochters in Rome. Deze zomer komt een einde aan zijn stationering. De ministerraad heeft afgelopen donderdag al de benoeming van zijn opvolger goedgekeurd.


Meer Bourbon-Parma

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!