Prins Jaime na zomer weg uit Vaticaan

Vorsten

2018-03-29 14:45:00

Prins Jaime de Bourbon de Parme vertrekt als Nederlands ambassadeur bij paus Franciscus. De ministerraad heeft donderdag op voorstel van minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken ingestemd met de aanstelling van Caroline Weijers als nieuwe vertegenwoordiger bij de Heilige Stoel, zoals de diplomatieke post officieel heet. Het Vaticaan moet de benoeming nog wel goedkeuren.

Een nieuwe baan voor prins Jaime is nog niet bekendgemaakt. De zoon van prinses Irene en neef van koning Willem-Alexander begon in oktober 2014 zijn werkzaamheden in Rome en smaakte vorig jaar het genoegen dat de koning als eerste Nederlands staatshoofd in de geschiedenis bij de paus op staatsbezoek kwam. Eerder was het koninklijk gezin al op privé-audiëntie geweest bij de kerkvorst.

Het Vaticaan was de eerste ambassadeurspost voor prins Jaime, die eerder bij Buitenlandse Zaken onder meer speciaal vertegenwoordiger natuurlijke hulpbronnen was. Ook was hij werkzaam in onder meer Irak en Afghanistan. De prins is getrouwd en heeft twee kinderen. Caroline Weijers, zijn beoogde opvolgster in Rome, is nu nog projectleider van de conferentie honoraire consuls 2018. Ze is al in diverse landen actief geweest.


Meer Bourbon-Parma

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!