Benedikte doet kist uitgeleide

Vorsten

2017-03-21 11:36:00

De Deense prinses Benedikte en haar gezin hebben dinsdagmorgen op het voorplein van Slot Berleburg de kist met het stoffelijk overschot van prins Richard zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg uitgeleide gedaan bij de gang van kasteel naar de Evangelische Stadskerk. Daar vindt dinsdagmiddag de uitvaartdienst plaats voor de vorige week maandag onverwacht overleden ‘Fürst’, zoals Richard in Bad Berleburg werd genoemd.

De familie had kort voor het vertrek van de door de schutterij en boswachters begeleide lijkwagen al afscheid genomen in de slotkapel waar de kist de afgelopen week stond opgebaard. Prinses Benedikte werd onder meer vergezeld door haar oudste zoon prins Gustav en haar zus koningin Anne-Marie van Griekenland.

Bij de besloten uitvaartdienst zijn naast de Deense en Griekse koninklijke families onder andere ook de Zweedse koningin Silvia en prinses Madeleine aanwezig, evenals koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix. Koningin Máxima moet daardoor eerder weg uit het Vredespaleis waar ze dinsdagmorgen de ‘Impact Summit Europe’ bijwoonde.


Meer Denemarken

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek