Benedikte naar Finland voor bijeenkomst

Vorsten

05/08/2015 9:22 am

TAMPERE – Prinses Benedikte is in Finland. De jongere zus van de Deense koningin Margrethe is daar om een bijeenkomst van de Olave Baden-Powell Society (OB-PS) bij te wonen, zo valt te lezen op de website van het Deense hof.

Benedikte is beschermvrouw van de stichting. OB-PS steunt de World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS) financieel. WAGGGS richt zich op vrouwen en meisjes en is één van de grootste scoutingorganisaties ter wereld. De organisatie heeft ongeveer 10 miljoen leden in bijna alle landen ter wereld.

De bijeenkomsten in het Finse Tampere beginnen op woensdag 5 augustus. Op zaterdag 8 augustus vindt de laatste dag van de conferentie plaats. OB-PS is vernoemd naar de vrouw van Robert Baden-Powell, de oprichter van de scouting. Op de Facebookpagina van de stichting valt te lezen dat Benedikte dinsdag al aanwezig was bij de opening van de conferentie.

Eerder deze week had de prinses ook al een afspraak in haar agenda staan. Benedikte reikte maandag cheques uit die bestemd zijn voor educatieve doeleinden en activiteiten voor de jeugd in Zuid-Jutland.


Meer Denemarken