Prinses Benedikte geeft 40.000 aan jeugd

Vorsten

03/08/2015 1:36 pm

SØNDERBROG – De Deense prinses Benedikte heeft deze week drie publieke optredens. De eerste was maandag niet ver van het koninklijke vakantieverblijf Gråsten in Zuid-Jutland. In Sandbjerg Slot reikte de prinses, een jongere zus van koningin Margrethe, cheques uit ter waarde van 40.000 euro. Het geld is bestemd voor educatieve doeleinden en activiteiten voor de jeugd van dit deel van Denemarken, zoals voor muziekinstrumenten.

Benedikte deed de uitreiking in naam van haar in 2000 overleden moeder koningin Ingrid die altijd zeer begaan was met de ontwikkelingen in Zuid-Jutland waar ze zomers verbleef op Gråsten Slot. Speciaal voor bijzondere projecten is het I.P. Nielsen ter haar nagedachtenis opgericht.

Ingrids kinderen en kleinkinderen brengen ook een deel van hun zomervakantie door in Zuid-Jutland. “Net als mijn moeder houd ik erg van deze regio”, aldus prinses Benedikte na de uitreiking tegen Billed Bladet.

De prinses heeft inmiddels haar koffers gepakt. Dinsdag wordt ze verwacht in Finland voor bijeenkomsten van de Olave Baden-Powell Society.

Gratis voor jou


Meer Denemarken